Wat in 2000 begon met bezig zijn met verf en kijken wat er van komt is nu een onmisbaar deel  van mijzelf geworden. Kleur is mijn grote inspiratiebron en intuïtief koos ik voor olieverf. De warme kleuren en de mogelijkheid om met transparante lagen te werken maken dat ik nog steeds een uitgesproken voorkeur voor dit materiaal heb.

Ik werk zowel figuratief als abstract, soms vanuit een reëel tafereel en een andere keer vanuit een basisopzet van kleur. Vanuit datgene wat mij bezig houdt kies ik de kleuren die mij aanspreken. Daarna breng ik laag over laag de kleuren aan, afwisselend transparant of dekkend, totdat zich iets voordoet op het doek dat mijn aandacht vangt. Dit beeld werk ik verder uit en elke keer dat een doek op deze manier ontstaat, is het weer spannend om te ontdekken wat het resultaat wordt. Ook in de abstracte  doeken werk ik vanuit de kleurlagen tot er een compositie ontstaat die mijn aandacht trekt en die ik graag verder wil uitwerken.

Elk schilderij is een reis door de landschappen van mijn gedachten en emoties en leiden naar de verwondering over het resultaat.

Recent laat ik me ook uitdagen tot meer realistisch werk waarbij bloemen en zeezichten een grote aantrekkingskracht hebben.

 


Ik ben geboren in Tilburg in 1951 en woon sinds 1973 in Sint Pancras.

Ik heb mijn ervaring opgedaan in Atelier de Groet bij Marijke Takken, naast workshops en lessen bij Loek Lafeber, Dick Meeldijk en Elly Doolaard.